Intimiteit en seksualiteit in de relatie

End of a young couple in bedroom, focus on male

Problemen intimiteit en seksualiteit in relatie oplossen.

Intimiteit of seks, wat is het verschil?

Eerst even een uitleg over het verschil in de beleving van de seksualiteit bij mannen en vrouwen. Vanzelfsprekend geldt de volgende uitleg niet voor iedere man en vrouw en kan dit natuurlijk ook andersom zijn.

De mannelijke beleving: Bij de meeste mannen is het denken aan seks al voldoende om ook in de stemming te zijn om daadwerkelijk seks te kunnen hebben. Hierdoor is er bij de man meestal veel behoefte aan seks. Seks wordt door veel mannen vaak niet gekoppeld aan liefde en romantiek waardoor er ook niet zo veel behoefte is aan strelen en voorspel. De mannelijke seks is meer de seks die de porno-industrie laat zien. Omdat mannen vaak geen moeite hebben met seks zonder liefde zijn ze over het algemeen minder monogaam dan vrouwen.

De vrouwelijke beleving: Bij de meeste vrouwen werkt dit iets anders. Vrouwen hebben meer nodig dan alleen de gedachte aan seks. De sfeer binnen de relatie, het moment, de aandacht en liefde voor elkaar, de romantiek enz. zijn erg bepalend voor de seksuele stemming van de vrouw. Een liefdevol voorspel is vaak nodig om haar in de juiste stemming te brengen. Seks zonder liefde is voor de vrouw haast niet mogelijk. Bij vrouwen is de behoefte aan seks meestal iets minder maar is daar voor in de plaats meer behoefte aan intimiteit. Vaak is voor de vrouw alleen maar heerlijk tegen elkaar aan liggen op de bank of in bed en liefdevol gestreeld worden over de buik of rug al voldoende om zich helemaal geliefd te voelen.

Bij de mannelijke beleving spreken we daarom meer over seks en bij de vrouwelijke beleving meer over intimiteit. Beide soorten van beleving zijn goed. Er is zowel de vrouwelijke als de mannelijke beleving nodig om de seksualiteit in een relatie in balans te brengen. Het is dan ook goed om te gaan onderzoeken hoe de intimiteit (vrouwelijke seksualiteit) en de seks (mannelijke seksualiteit) beiden in de relatie gebracht kunnen worden.
De sekscoach en intimiteitscoach van jerelatieredden.nl help met problemen in de intimiteit en seksualiteit in je relatie oplossen.

Quote:
Vrouwen hebben een goede relatie nodig om fijne seks te hebben, mannen hebben fijne seks nodig om een goede relatie te hebben.

Er zijn 5 manieren van hoe je seksualiteit kunt beleven in een relatie.

1) Gedwongen seksualiteit

Als je tot seks of een seksuele handeling gedwongen wordt, dus tegen je zin iets moet doen is het NOOIT oké. Niet toelaten en voor jezelf opkomen. Als dit niet lukt zoek dan hulp buiten je relatie.

2) Seksualiteit tegen je zin

Als jij geen zin hebt in seks en je partner wel en je gaat toch mee in de behoefte van je partner is dat seksualiteit tegen je zin. Misschien doe je dat omdat je vindt dat dit er bij hoort of dat je geen ruzie of gezeur wil of omdat je bang bent om afgekeurd te worden. Seksualiteit tegen je zin is niet zoals het hoort. Hierbij de kanttekening dat je wel vaak zin kunt krijgen in seks als je eenmaal in het spel zit. Soms kan het dan wél voor beide partners oké zijn, maar jij bent de enige die dat kan en mag bepalen.

3) Geen seksualiteit

Deze vorm van seksualiteit spreek voor zich. Er is geen seksualiteit. Als jullie dit beiden prima vinden is het ook oké. Alleen als er ook verder geen fysiek contact of andere vorm van intimiteit is mist de relatie wel een heel essentiële verbinding. Een volwaardige liefdesrelatie bestaat uit een geestelijke en fysieke verbinding. Dat is het verschil tussen een “relatie” en een “liefdesrelatie”. Een “relatie” kun je ook met je familie of vrienden hebben. Een “liefdesrelatie” heb je (meestal) alleen met je partner.

4) Niet gelijkwaardige seksualiteit

Jij of je partner bepaalt altijd waar, wanneer en hoe jullie seks hebben en de ander geeft hierin altijd toe. Of je bent altijd alleen maar aan het ontvangen of aan het geven tijdens de seksualiteit samen. Dan is de seksualiteit niet gelijkwaardigheid. Je mag zeker het initiatief nemen en het hele spel leiden en je mag zeker ook soms alleen maar geven of ontvangen maar als dit altijd door dezelfde gedaan wordt is het niet gelijkwaardig ook al vinden beide partners dat best zo. Juist de rollen wisselen maakt dat jullie beiden je behoeftes en verlangens in het spel kunnen zetten en het wordt zo nog leuker ook.

5) Gelijkwaardige seksualiteit

Jullie nemen beiden soms het initiatief en kunnen beiden geven en/of ontvangen. De seksualiteit voelt na afloop voor jullie fijn en voldaan. De seksualiteit is dan gelijkwaardig.

Welke seksualiteit beleef jij in je relatie?

Meer thema’s die spanning en stress kunnen geven in je relatie: klik hier voor de relatiethema’s

Wil je direct werken aan een betere intimiteit en seksualiteit in je relatie?

De sekscoach en intimiteitscoach van jerelatieredden.nl help met problemen in de intimiteit en seksualiteit in je relatie oplossen.

Vraag persoonlijke (online)begeleiding van een van de begeleiders en therapeuten of bestel de lesmaterialen voor thuis in onze webshop.

Klik hier als je persoonlijke begeleiding zoekt

Klik hier voor info of bestellen van het werkboek:
    – verbeter de intimiteit en seksualiteit in je relatie –

Romantische TIP voor relaties!

Layout cover DVD-NL.indd

Bestel de dvd of reserveer de privéworkshop partnermassage
voor een nieuwe intimiteit in je relatie!

Info of bestellen? Klik hier!