Liefde in relatie

Liefde en verbndenheid

Uiten van liefde

Door te zeggen “Ik hou van je”, “Ik ben verliefd op je”, “Ik voel liefde voor je” of “Ik voel me verbonden met je” spreek je een bepaald gevoel van liefde uit naar je partner. Het is niet vanzelfsprekend dat jouw gevoel hierbij hetzelfde is dan dat van je partner. Dit leidt dan ook vaak tot onbegrip, verwachtingen en onvervulde behoeftes en verlangens. In de beginperiode en verliefdheidsperiode van de relatie wordt er meestal veel liefde naar de partner geuit in de vorm van woorden, aanrakingen, iets voor de ander doen, lieve berichtjes enz. Na verloop van tijd wordt dit over het algemeen minder en kan het uiten van liefde voor de partner zelfs soms helemaal verdwijnen. Het uiten van je liefde voor je partner is een belangrijk deel om in de relatie te houden en zelfs nog meer aandacht aan te geven. En dat heeft niets te maken met dat je geen puber meer bent of  hou oud je bent. Ook als je elkaar al heel lang kent is het uiten van je liefde belangrijk om de energie van liefde in de relatie te houden.

 

“Ik hou niet meer van jou” gaat meestal maar over een deel  van je partner waarvan je niet meer houdt.

 

Verbinding van liefde in relatie:

Onderstaand noemen we 6 belangrijke verbindingen die er horen te zijn in een relatie.

1 Luisteren:

Niet half terwijl je ondertussen ook aan het lezen bent of naar de TV kijkt, maar echt met je volle aandacht. Leg je leesboek neer en zet de TV uit als je partner wil praten of iets met je wil delen. Ben ook betrokken bij wat er wordt verteld door vragen te stellen of te reageren.

2 Samen delen:

Deel je angsten, gevoelens, onzekerheden met elkaar maar ook je belevingen en ervaringen van elke dag.

3 Iets voor de ander doen:

Doe iets voor je partner waarvan je weet dat hij/zij dit erg zal waarderen. Verras je partner met een geschenk, plan en leuk uitje of doe een klusje. Door extra moeite te doen voor je partner groeit de waardering en wordt de verbinding sterker.

4 Samen spelen:

Om even uit de verplichtingen en verantwoordelijkheden te stappen is het goed om samen te dollen, te lachen, eens gek te doen.

5 Steunen:

Elkaar steunen is een belangrijke verbinding in een relatie. Of dit nu emotioneel is door je schouder te geven als je partner het moeilijk heeft of door aanwezig te zijn bij een (muziek)uitvoering of (sport)wedstrijd van je partner. Elke vorm van steunen geeft een diepe verbinding.

6 Lichamelijk contact:

Er zijn vele manieren om lichamelijke contact te maken. Gebruik de volgende allemaal! Vasthouden en knuffelen in bed en op de bank, intimiteit en seks, hand-in-hand lopen, elkaar tussendoor even strelen en aanraken, kussen ….

 

Welke verbindingen zijn er in jouw relatie of welke niet?

 

Meer thema’s die spanning en stress kunnen geven in je relatie: klik hier voor de relatiethema’s

Wil je direct werken aan een meer liefde en verbinding in je relatie? Vraag persoonlijke (online)begeleiding van een van de begeleiders en therapeuten of bestel de lesmaterialen voor thuis in onze webshop.

Klik hier als je persoonlijke begeleiding zoekt

Klik hier voor info of bestellen van het werkboek:
    – liefde en verbinding in je relatie –

 

TIP! voor meer liefde en verbinding in je relatie.

Layout cover DVD-NL.indd

Bestel de dvd of reserveer de privéworkshop partnermassage voor meer liefde en verbinding in je relatie!

Info of bestellen? Klik hier!